KNNV bestaat 110 jaar

De KNNV, de vereniging voor veldbiologie, bestaat 110 jaar! Het jubileumjaar start in mei met 110 natuuractiviteiten door het hele land. De KNNV nodigt u uit mee naar buiten te gaan en de lente te beleven. Door het hele land zijn er excursies en andere activiteiten. Kijk voor alle 110 excursies op www.knnv.nl.

Beleef de lente met de KNNV

Bij alle 51 KNNV-afdelingen door het hele land bent u welkom om mee naar buiten te gaan. Kijk mee naar vogels, planten, vlinders en alles wat leeft in het veld. Of wordt wijzer bij een lezing, (mini)cursussen of studieavond. Veel onderwerpen komen aan bod, zoals orchideeën, bijen, vogels, grassen of moerasplanten.

Bij u in de buurt : De afdelingen van de KNNV laten in de maand mei zien wat er allemaal te doen is bij deze actieve natuurvereniging. Met de passie voor natuur prikkelen de gidsen uw nieuwsgierigheid voor alles wat groeit en bloeit in het voorjaar.  Wil je eens kennismaken met de KNNV en haar activiteiten, meldt je aan en ga met ons mee. Neem gerust kennissen, buren of familie mee naar één of meerdere activiteiten.  Het activiteitenoverzicht wordt regelmatig geactualiseerd op de website van de KNNV www.knnv.nl.  

Meer genieten van de natuur:  De KNNV is 110 jaar geleden opgericht door o.a. de beroemde natuurkenner Jac. P. Thijsse en de geoloog Eli Heimans. Hun motto was “je geniet meer van de natuur als je er meer van weet”. Dit motto is steeds actueel gebleven. KNNV-ers zijn actief op het gebied van natuurbeleving en natuurstudie. Ook inventariseren zij natuurgebieden om de kwaliteit ervan te kennen en te bewaken. Met deze gegevens kunnen waardevolle natuurgebieden beter beschermd worden.   

Speciale actie voor KNNV-leden: 10% korting op alle natuurboeken van de KNNV-uitgeverij. Bij de KNNV uitgeverij kunt u terecht voor unieke publicaties over natuur en landschap, zoals veldgidsen, naslagwerken, praktijkgidsen, natuurreisgidsen en kinderboeken.