Aanhouding wegens mestdumpingen

GOES – Maandag 7 maart 2011  is een 38-jarige man uit de gemeente Goes aangehouden wegens overtreding van de wet milieubeheer, de wet bodembescherming en de wet economische delicten.

Tussen december 2008 en februari 2011 zijn er bij Politie Zeeland en andere (overheids)instanties diverse meldingen binnengekomen over mestdumpingen op de Oude Zeedijk en de Oude Veerdijk tussen ‘s-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk en op de Koedijk in de gemeente Borsele.

Naar aanleiding van deze meldingen is door de politie in samenwerking met bijzondere opsporingsambtenaren van diverse diensten een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat het in totaal om 22 illegale stortingen van paardenmest ging.

Het merendeel van deze illegale stortingen vond plaats in natuurgebieden met een beschermde status van bloem- en faunadijken. De landschappelijke en natuurlijke waarden van deze dijken zijn van bijzonder belang.

Het lange, intensieve onderzoek, heeft geleid naar de maandag aangehouden verdachte, de 40-jarige man uit de gemeente Goes. Hij heeft inmiddels bekend. De schade zal door de belanghebbenden worden verhaald. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

De schade zal door belanghebbenden o.a. natuurorganisaties worden verhaald.