Verslag Kampioenschap Jachtopzichters, leden van de KNVvN. dd. 4 oktober 2013.

foto: KSV. de Betuwe
foto: KSV. de Betuwe

Op vrijdag 4 oktober Jl. werd op de schietbaan KSV te Ommeren gestreden om de 1e plaatsen van de afdelingen en individuele prestaties voor het schieten van Kleiduiven, kogel en pistool.

Alle 9 afdelingen uit het land waren vertegenwoordigd. Er heerste een kameraadschappelijke sfeer, maar de leden waren elk zeer gemotiveerd.

Er was een parcours uitgezet van 40 kleiduiven, elk 1 punt, en 5 schoten kogel en pistool. Er werd op de kogel- en pistoolbaan geschoten met luchtdruk wapens.

Voor de puntentelling werd het “oude”systeem weer gehanteerd, namelijk de 4 beste tellen van elk (het eerste schot kan tevens dienen als proefschot) en die punten worden door 4 gedeeld.

De resultaten

 1. Gelderland-Flevoland: 241 punten.
 2. Zeeland: 219, 5 punten.
 3. Utrecht en “t Gooi: 214,25 punten.
 4. Zuid-Holland: 208, punten.
 5. Brabant-Limburg: 205,75 punten.
 6. Overijssel: 202,75 punten.
 7. Groningen-Drenthe: 198, punten.
 8. Friesland: 177, punten.
 9. Noord-Holland: 152,25 punten.

Individueel:

Kleiduiven;

 1. Jean Hazekamp: 36 st. afd.Gld
 2. Rene Heeren: 34 st. afd. Br-Limb
 3. Martijn Visch: 34 st. afd. Gld

Buks ;

 1. H.J. Kolk, 47 pnt. afd. Overijssel
 2. H. Oosting 46 pnt. afd. Gld., res.getal 10.
 3. Dre Stuyts en Twan v.d.Heijden, beiden afd Br/Lim. gedeelde plaats met 46 pnt.

Pistool;

 1. M. Wagenaar, 46 pnt. afd. Zeeland
 2. J. Hazekamp, 42 pnt. afd. Gld.
 3. D. Stuyts, 41 pnt. afd. Br./Lim.

Beste allround schutter:

 • Jean Hazekamp van de afdeling Gelderland. Deze individuele 1e schutters kregen elk weer een wisselbeker. ’s Middags was er een vrije baan die werd geschoten in de A en B klasse. De puntentelling verliep niet geheel vlekkeloos omdat het een compactbaan wedstrijd was.

De prijsuitreiking:

A-klasse

 1. Jean Hazekamp, door Somhorst wapenmakers uit Haaksbergen beschikbaar gesteld,
 2. Jan Dros
 3. Philip Crum.
  Twan van der Heijden is vermoedelijk benadeeld, maar we hebben hem alsnog later van een prijs voorzien.

B klasse;

4 deelnemers hadden elk dezelfde score en kregen een gelijke prijs. Dit waren Gerrit Spies, Ronald Reinke, Rogier Bogaard en John Gulje.

Het hele D.B. van de vereniging was aanwezig en door toedoen van de waarnemend voorzitter Ronald Vorenhout hebben alle deelnemers zich tegoed kunnen doen aan een uitgebreide heerlijke lunch, beschikbaar gesteld door de KNVvN.

De sponsors

De organisatie is voor een groot deel afhankelijk van onze sponsoren om voor iedere prijswinnaar en de verloting mooie prijzen beschikbaar te hebben. Onze sponsors voor deze wedstrijd waren:

Wij danken onze sponsoren hartelijk voor de door hen beschikbaar gestelde prijzen, mede door de sponsors is dit wederom een geslaagde dag geworden

Namens de wedstrijdcommissie kunnen we spreken van een geslaagde dag. Voor een ieder bekend inmiddels maakt de afdeling Utrecht zich hard voor deze wedstrijd en met behulp van hun leden en verdere vrijwilligers van de afdelingen kunnen we deze dag tot een geslaagd einde brengen.

De commissie;
Jeroen van Eijk, Kors Pater en Theo van der Horst.